Zatímco už dlouho víme, že Apple plánuje představit v letošním roce nový 6,1-palcový iPhone s LCD displejem, zpráva, zveřejněná včera večer naznačuje, že zařízení bude obsahovat „Full Active LCD“ od Japan Display.



Podle nové zprávy bude 6.1-palcový iPhone používat Full Active LCD displej od Japan Display s dotykovým senzorem „Japan Pixel Eyes“. S tímto displejem jsou výrobci schopni dosáhnout velmi malých rámečků až do vzdálenosti 0,5 mm. Pro srovnání, iPhone X má kolem 1 mm. Tato zpráva také naznačuje, že zařízení bude obsahovat čtyřstranný úzký rámeček, ale nenabízí podrobnosti o tom, jak úzké budou tyto rámečky. Toto není poprvé, kdy jsme mohli slyšet o tom, že iPhony používají takovou technologii. Zpráva z The Wall Street Journal v loňském roce ukázala, že Apple pracoval s Japan Display na takové technologii, ačkoli bylo nejasné, kdy se dostane do iPhonu.

Typ LCD displeje používaného v dnešních iPhonech obvykle vyžaduje hraniční oblast několika milimetrů a nemůže být zakřivena, což znamená, že nelze zamezit viditelné oblasti rámu.  Dále zpráva naznačuje, že Apple čelí výrobním problémům. Hromadná výroba byla údajně zahájena tento měsíc, ale čistá produktová sazba je mnohem nižší, než měla společnost v úmyslu. Takže Macotakara uvádí, že Apple bude nucen posunout vydání modelu na listopad, což potvrdí formulář sestavy na začátku tohoto týdne. Tento iPhone bude navíc nejvíce cenově dostupný model, který Apple v letošním roce uvede.

Zdroj: 9to5mac.com