Očekává se, že Apple v letošním roce vydá nový, cenově dostupnější MacBook pravděpodobně s 13-palcovým displejem a počáteční cenou nižší než 1 000 dolarů. Není zatím jasné, zda bude označen jako MacBook, MacBook Air nebo jinak.



Podle přeložené zprávy od Economical Daily News bude notebook napájen procesory Intel Kaby Lake Refresh, které byly vydány ve druhé polovině roku 2017. Přeložená zpráva naznačuje, že rozhodnutí Apple používat procesory Kaby Lake Refresh, je způsobeno opakovaným zpožděním přechodu na čipy Cannon Lake. Modely Kaby Lake Refresh zahrnují čtyřjádrové procesory Core i5 a Core i7 s rychlostí mezi 1.6GHz a 1.9GHz a maximální Turbo Boost rychlostí mezi 3.4GHz a 4.2GHz.

15W čipy jsou vybaveny integrovanou technologií Intel UHD Graphics 620 s podporou až 32 GB paměti DDR4 nebo LPDDR3. To znamená, že tento cenově dostupnější MacBook by byl podstatně rychlejší než nejnovější modely MacBooku Air, což není překvapující, jelikož využívají procesory Intel Core i5 a Core i7, které byly vydány v roce 2015. Je to mnohem rychlejší než je 12-palcový MacBook, který používá čipy s ultra nízkou spotřebou energie. Není úplně jasné, jak bude Apple jmenovat nový notebook. Může být prvním počítačem MacBook Air s displejem Retina, nebo to může být úplně jinak.

Zdroj: macrumors.com