Když se uživatelé v určité oblasti potýkají s potenciálně špatným počasím, ohrožením nebezpečí nebo upozorněním AMBER, jejich iPhone nebo jiný telefon zvuk vypne a zobrazí zprávu vysvětlující nouzovou situaci.



V novém zákonu který dnes sdílíme, senátoři Spojených států Brian Schatz a John Thune doufají, že prozkoumají způsoby, jak by se tento systém mohl zlepšit, aby se zvýšila spolehlivost, včetně provádění těchto upozornění pomocí streamingových služeb. Podle zákona o spolehlivém rozšiřování nouzového varování (READI) by více lidí mohlo být úspěšně upozorněno, pokud by se tyto výstrahy objevily na službách jako jsou Netflix a Spotify. Senátor Schatz vysvětlil, že nehoda s falešnou výstrahou na Havaji v loňském roce odhalila skutečné nedostatky v tom, jak lidé přijímají nouzová upozornění.

„Když se v lednu objevila výstraha v Havaji, někteří lidé zprávu nedostali, zatímco jiní ji nebrali na vědomí. I když to byl falešný poplach, výstraha odhalila skutečné chyby v tom, jak lidé dostávají nouzová upozornění,“ uvedl senátor Schatz, vedoucí demokrat v podvýboru pro komunikaci, technologii, inovaci a internet. „Náš zákon vyřeší řadu důležitých problémů se systémem odpovědným za zasílání nouzových výstrah. V reálné situaci mohou tato upozornění zachránit životy, takže musíme udělat vše, co je v našich silách, abychom to udělali správně.

Nouzové výstrahy zachraňují životy, ale chyby v řízení mohou narušit jejich důvěryhodnost a efektivitu. Zákon READI zavádí poznatky z minulých incidentů a uznává, že nouzové protokoly se musí měnit společně s komunikační technologií,“ uvedl senátor Thune, předseda Výboru pro obchod, vědu a dopravu. Další aspekty zákona READI navrhují také vyloučit možnost vypnutí nebo omezení určitých výstrah. V případě iPhonu mohou uživatelé v nastavení Oznámení tyto výstrahy úplně vypnout.

Zdroj: macrumors.com