Společnost Sonos dnes oznámila, že reproduktory Sonos One, Beam a Playbase nyní podporují AirPlay 2, jak bylo slíbeno. To je vůbec poprvé, kdy AirPlay podporují a umožňují uživatelům snadno přehrávat zvuk nejen z iTunes.



Také z libovolné aplikace pro iPhone, iPad a iPod touch, včetně Apple Music, YouTube, Spotify, Hulu, Pandora a Netflix, do kompatibilních reproduktorů Sonos přes Wi-Fi. AirPlay umožňuje ovládat pomocí Siri přehrávání Apple Music nebo Podcasty na kompatibilních reproduktorech Sonos přes iPhone, iPad, iPod touch, HomePod a Apple TV. AirPlay 2 umožňuje přehrávání do více místností s reproduktory Sonos, které jsou spárované se Sonos, HomePodem nebo Apple TV.

Sonos uvedl, že starší reproduktory nepodporují AirPlay 2 samy o sobě kvůli procesorům, ale v aplikaci Sonos mohou být spárovány s některým z výše uvedených reproduktorů, aby podporu umožnily. Starší reproduktor spárovaný s Playbase například AirPlay 2 podporuje. Podpora je k dispozici prostřednictvím bezplatné aktualizace softwaru v aplikaci Companion Sonos Controller v App Store.

Zdroj: macrumors.com