Sídlo firmy je samozřejmě nezbytným atributem každého typu podnikání a neobejde se bez něj žádná společnost, ani žádný živnostník. Věděli jste ale, že adresa zapsaná v obchodním rejstříku ještě nemusí být totožná s tou, kde ve skutečnosti podnikáte? Co vede živnostníky k tomu, aby měli své oficiální sídlo jinde, než v místě svého působení? Důvodů, kvůli kterým se zřízení tzv. virtuálního sídla (kanceláře) může vyplatit, je dost a to navzdory některým změnám, k nimž v posledních letech došlo. Není tedy divu, že tento způsob provozování byznysu je velice oblíben, což potvrzují též následující řádky.



 

Sídlo firmy na lukrativní adrese přináší plusové body

Jedním z důvodů, proč podnikat za přispění virtuální kanceláře, je zisk „dobré adresy“ Existuje jich dost a to jak u nás doma, tak i v zahraničí. Sídlo v některé z reprezentativních lokalit naší metropole, případně v některém z významných a byznysem vyhlášených evropských velkoměst, může mít pro mnoho podnikatelů vcelku zajímavou hodnotu, neboť jim pomáhá budovat žádoucí image úspěšných byznysmenů. V určitých případech dokáže vizitka s prestižní adresou ulehčit navazování obchodních vztahů a leckdy tak přispěje i k zásadnímu rozšíření firemních aktivit. Čím je to dáno? Odpověď je vcelku jednoduchá.

Na společnost, která sídlí na prestižně znějící adrese, bývá totiž často automaticky pohlíženo jako na významnou a zároveň důvěryhodnou.

Obliba některých lokalit je skutečně výjimečná

Velmi vysoká obliba některých čtvrtí a ulic celé řady našich větších měst je z hlediska množství zde sídlících firem a živnostníků skutečně pozoruhodná. Stoupající popularita Brna, Plzně, Olomouce nebo Ostravy stojí jistě za pozornost, ovšem první housle hraje stále Praha. O této situaci nejlépe vypovídá prvních pět pozic, které naše metropole obsadila v následující tabulce.

Tuzemské adresy s jednoznačně nejvyšším počtem firemních sídel

ADRESA POČET FIREM
Praha, Rybná 716/24 3746
Praha, Kaprova 42/14 2732
Praha, Jaurisova 515/4 1910
Praha, Kubelíkova 1224/42 1749
Praha, Revoluční 1082/8 1312
Brno, Lidická 700/19 1209

Poskytovatelé firemních sídel mívají rozličnou úroveň

Aby byl přínos provozování firmy za přispění virtuální kanceláře co nejvyšší, je nutné zvolit si kvalitního provozovatele, který vám zajistí i celou řadu doprovodných služeb. „Dobře znějící adresa“ totiž sama o sobě ještě z nikoho opravdového byznysmena neudělá. K úspěšnému fungování každého podniku je potřeba mnohem víc. Provozovatelé virtuálních kanceláří však mohou mít všelijakou úroveň. Například těm nízkonákladovým, kteří vám sídlo poskytnou i méně než za stokorunu měsíčního poplatku, je ve většině případů lepší se vyhnout.

Dejte vždy přednost takovým poskytovatelům virtuálních sídel, kteří vám budou schopni zajistit co největší množství doplňkových služeb!

Kvalitní služby poskytovatele mohou přispět k vašemu úspěchu

Ať už svůj podnik teprve zakládáte nebo v tom již fungujícím chcete provést nějaké změny, může vám právě virtuální kancelář výrazným způsobem pomoci. O tom, zda budete ve vašem podnikání úspěšní, pak poměrně zásadním způsobem rozhodne šíře a kvalita služeb, kterých se vám dostane. Co byste tedy měli vyžadovat především?

1) Dobře viditelnou jmenovku s označením vaší firmy umístěnou u vchodu do budovy.

2) Plnohodnotnou recepci s dobře proškoleným personálem.

3) Přebírání poštovních i jiných zásilek, případně i jejich přeposílání.

4) Vyřízení všech telefonních hovorů i zpracování a přeposlání faxových zpráv.

5) Zajištění místnosti v budově pro účely úředních i obchodních jednání.

6) Možnost nechat si zpracovat (okopírovat, naskenovat či přepsat) nejrůznější dokumenty.

Úspory času i peněz nejsou bezvýznamné

Času nemá většina podnikatelů nazbyt a o penězích to platí zejména u těch, kteří stojí teprve na začátku svého byznysu. Provozování firmy prostřednictvím virtuální kanceláře může její fungování značně zefektivnit. Ušetřit lze především za pronájem skutečných kancelářských prostor a také na nákladech za mzdy. Částky to mohou být skutečně významné, nehledě na to, že sehnat dnes kvalifikovaný personál, který bude odvádět solidní výkony za přiměřený honorář, je mimořádně obtížné.

Dobu strávenou zajišťováním běžného chodu vaší společnosti, můžete díky službám virtuálních sídel využít mnohem lépe a věnovat ji tomu hlavnímu, a sice skutečnému byznysu.

Tisková zpráva