Facebook oznámil odpoledne příspěvku na blogu, že ukončuje tři ze svých vedlejších aplikací: Hello, Moves a Tbh. Poslední dvě byly získány společností Facebook, zatímco Hello byla aplikace jen pro Android.



Facebook vysvětluje, že pravidelně kontroluje své aplikace, aby zjistil, které z nich lidé nejvíce využívají a že tyto kontroly někdy vedou k ukončení méně populárních aplikací. Snad nejvíce pozoruhodné je ukončení aplikace pro sledování pohybu, kterou společnost Facebook získala v dubnu roku 2014. Moves bude ukončena 31. července. Společnost Facebook uvádí, že do 90 dnů od ukončení jednotlivých aplikací budou uživatelská data smazána.

„Hello jsme spustili v roce 2015 pro lidi, kteří používají systém Android v Brazílii, USA a Nigérii. Aplikace umožňuje lidem kombinovat informace z Facebooku s informacemi o kontaktech na svém telefonu. Ukončíme ji během několika týdnů. V roce 2014 jsme zakoupili fitness aplikaci Moves. Ta zaznamenává každodenní činnost – včetně chůze, jízdy na kole a běhu.“  Aplikaci Tbh získal Facebook v roce 2017. Je to anonymní aplikace pro sociální média pro studenty středních škol v USA.

Zdroj: 9to5mac.com