Společnost Apple dnes představila beta verzi Siri Shortcuts, která byla navržena pro iOS 12. Vývojáři mohou požádat o přístup prostřednictvím Centra pro vývojáře. Siri Shortcuts beta se je přístupna prostřednictvím aplikace TestFlight.



Po přihlášení do Centra pro vývojáře je k dispozici možnost „Požadavek“ pro přístup. Po klepnutí na toto tlačítko budou vybraní uživatelé upozorněni prostřednictvím e-mailu, pokud jim bude povolen přístup. Siri Shortcuts je založena na aplikaci Workflow, kterou společnost Apple zakoupila v roce 2017, což uživatelům umožňuje vytvářet zkratky pomocí aplikací třetích stran, které lze aktivovat pomocí hlasového příkazu Siri. Takže například můžete zapnout termostat doma pomocí aplikace Nest, napsat své rodině, že jste na cestě apod.

Siri Shortcuts je hluboce přizpůsobitelná a aplikace třetích stran dokáží vystavit sérii rychlých akcí, které mohou být začleněny do příkazů Siri. Když byl představen iOS 12, Apple uvedl, že na podzim bude dostupná aplikace Siri Shortcuts, ale nebylo jasné, zda bude dostupná beta verze. Podle Apple bude mítpočáteční verze omezené funkce a bude chybět synchronizace iCloud. Není jasné zda bude aplikace dostupná pro veřejné beta testery, tato první beta verze je omezena pouze pro vývojáře.

Zdroj: macrumors.com