Společnost Netflix dnes oznámila uvedení nové funkce s názvem Inteligentní stahování pro telefony a tablety se systémem Android a později v letošním roce bude dostupná i pro zařízení iOS.



Po zapnutí aplikace Netflix odstraní stažené epizody, které jste již přehráli v režimu offline a nahradí je automaticky staženou další epizodou, která následuje (prostřednictvím BuzzFeed News). Společnost uvádí, že to pomůže šetřit místo na telefonech a tabletech. Netflix vysvětluje, že funkce Inteligentní stahování se aktivuje pouze v případě, že jsou uživatelé připojeni k síti Wi-Fi a dokončí se s epizodou.

Jak je to užitečné? Představte si, že si stáhnete doma epizodu nebo dvě vašeho oblíbeného seriálu a sledujte ji v metru. Jakmile se připojíte k síti WiFi, Netflix odstraní epizody, které jste již sledovali a bezproblémově na pozadí stáhne další. Pokud si uživatelé chtějí epizodu nechat staženou může být tato funkce vypnuta. Zároveň je dostupná pouze pro epizody seriálů a nebude automaticky nahrazovat film jiným podobným filmem.

Zdroj: macrumors.com