Společnost Spotify reagovala na požadavek na funkci blokování uživatelů, kteří vás sledují a řekla, že je to dobrý nápad – ale momentálně ho nebude realizovat.



Kdokoli tedy může sledovat libovolného dalšího účastníka Spotify, což mu umožňuje vidět věci, jako jsou například sdílené playlisty, a to, co právě posloucháte. Buzzfeed uvádí, že tyto informace byly použity k obtěžování. Meghan zablokovala svého expřítele na každé platformě, ale neměla možnost zablokovat si ho na Spotify. „Díval se na to, co jsem poslouchala a posílal mi e-maily o tom, že je přesvědčen, že to, co jsem poslouchala, byl důkaz, že jsem chtěla být znovu s ním,“ uvedla Meghan pro Buzzfeed News. „Bylo to děsivé – odhalilo to hloubku jeho zoufalství sledovat mou aktivitu, stejně jako jeho představu o tom, že se k sobě vrátíme.“

Uživatelé vyzývají společnost Spotify od roku 2012 k tomu, aby přidala funkci blokování. Zdá se, že společnost uznává její hodnotu. Zástupce společnosti řekl BuzzFeed News, že Spotify nemá žádný konkrétní časový údaj pro zavedení funkce blokování. Minulý týden společnost Spotify zveřejnila na svém fóru aktualizaci stavu, ve které uvedla, že je tato funkce velmi dobrý nápad. „Určitě si myslím, že je to dobrý nápad, nicméně v současné době ji nepřidáme,“ uvedla společnost. Požadavek na tuto funkci aktuálně obsahuje více než 3 000 hlasů.

Zdroj: 9to5mac.com