Procházení bezpečnosti je jedním z nejsložitějších aspektů letecké dopravy, zejména vzhledem k nutnosti odebrat notebooky, iPady apod. ze zavazadel, což je proces ještě pomalejší.



Ale to by se mohlo brzy změnit. Jak na letišti JFK v New Yorku, tak na londýnském letišti Heathrow testují nový typ 3D skeneru díky kterému by vše mohlo zůstat v zavazadlech. Současné skenery jsou dvourozměrné, takže pokud máte iPad na MacBooku nad taškou na toaletní potřeby, může být pro operátora těžké obraz pochopit. Nové skenery však umožňují operátorům naklonit a otočit obraz na dotykovém displeji, čímž je mnohem snazší obsah vidět. Nicméně, Gizmodo varuje, že bychom neměli očekávat, že změna bude provedena v nejbližší době.

„V budoucnu by CT mohla nabídnout cestujícím možnost nechávat si notebooky, iPady apod. ve svých zavazadlech,“ uvedla americká letecká společnost ve svém oznámení. Administrátor TSA nabídl CBS News konkrétnější časovou linii: „Myslíme, že asi za pět let cestující nebudou muset nic vytahovat ze svých zavazadel.“ Většina hrozeb byla dosud spíše zjištěna zprávami a fyzickými prohlídkami cestujících kategorizovaných jako vyšší riziko. Zda se to změní, až se 3D skenery dostanou do rozsáhlého provozu, to uvidíme.

Zdroj: 9to5mac.com