Kalifornská společnost představila na svém Special Eventu, konaném ve Steve Jobs Theater nové jablečné hodinky. Konkrétně se jedná o Apple Watch Series 4. Největší novinkou je zvětšení displeje, přičemž rozměry hodinek zůstávají téměř stejné. Apple Watch Series 4 jsou tenčí oproti předchozím generacím.



Neponechme bez povšimnutí fakt, že Apple při konferenci použil stejný obrázek, jaký unikl před dvěma týdny.

Ceny – Apple Watch Series 4

  • 40mm, 11.290,- Kč
  • 44mm, 12.090,- Kč

Nové Apple Watch mají displej více zaoblený a jeho velikost je větší více než o 30 %. Neuvěřitelné, co se společnosti Apple podařilo. Jablečná společnost samozřejmě nenechala nové místo nevyužité, proto budou dostupné nové ciferníky a kompilace.

Digitální korunka se dočkala také aktualizace a nyní poskytuje haptickou odezvu. Celé hodinky byly redesignovány, mikrofon byl přesunut na druhou stranu a reproduktor vylepšen. Celá záda jsou vyrobené z odolné keramiky.

Srdcem nových jablečných hodinek je dvoujádrový 64 bitový procesor, který je až dvakrát rychlejší oproti předchozí generaci. Nová generace obsahuje taktéž přesnější akcelerometr a gyroskop.

Apple Watch Series 4 rozpoznají, pokud spadnete. V případě, že do jedné minuty nezareagujete, Apple Watch sami zavolají záchrannou službu a odešlou jí GPS souřadnice. Také dají vědět vašim blízkým, které máte uložené ve zdravotním ID.

Další velkou novinkou je přítomnost EKG senzoru. Nové hodinky vás upozorní na příliš nízký tep nebo nepravidelný srdeční rytmus. Apple Watch Series 4 jsou prvními hodinkami na světě, které disponují EKG elektrodami, což jistě zachrání nejeden život. Všechny funkce využívající EKG budou v USA dostupné ještě v roce 2018. V ČR se snad také dočkáme brzy.

Výdrž baterie je stejná jako u Apple Watch Series 3 i přes všechny nové funkce. Jablečná společnost je známá svým postojem k životnímu prostředí. Výroba nových Apple Watch je velmi ekologická, obejde se například bez PVC.

Z detailů ještě zmíníme, že nová digitální korunka má krokování, což zpřesní její používání. Pro ocelovou variantu bude dostupná také nová barevná varianta Gold Stainless. Všechny doposud prodávané řemínky jsou kompatibilní se všemi verzemi Apple Watch. 

Cena za verzi s Wifi bude 399 $ a první vlna prodeje bude ve 26 zemích. Verze s LTE připojením vyjde na 499 $ a ze začátku budou dostupné v 16 zemích. Předobjednávky budou spuštěny již 14. září a v první vlně prodeje budou dostupné od 21. září. WatchOS bude k dispozici od 17. září.