Aplikace Luminar pro Mac dnes získává významnou aktualizaci, díky níž lze upravit fotografie v aplikaci mnohem lépe a jednodušeji než dříve. Nová hlavní funkce této aktualizace se nazývá AI Sky Enhancer.



AI Sky Enhancer umožňuje uživatelům přidávat do oblohy hloubku, definici a detaily bez vytváření artefaktů nebo bez nutnosti ovlivňovat jiné aspekty fotografie. To znamená, že obrazy se stromy a mosty, které jsou obvykle těžké izolovat, zůstanou neporušené, zatímco funkce je schopna zesvětlit nebo ztmavit oblohu. „Jsme nesmírně pyšní na toto skvělé řešení, které jsme vyvinuli, abychom pomohli fotografům rychle opravit fotografie,“ vysvětluje Alex Tsepko, generální ředitel společnosti Skylum Software. „Nudná obloha může zkazit i ty nejkrásnější scény, ale AI Sky Enhancer obnovuje krásu oblohy pomocí jednoduchého posuvníku, na rozdíl od složitých výběrů a maskovacích procesů.“

Společnost tvrdí, že tato funkce je zaměřena na novější fotografy nebo ty, kteří nemají čas strávit bezpočet hodin úpravami fotografií. Spíše chce, aby jeho uživatelé fotografie vytvářeli, než aby trávili čas jejich úpravami. Tým společnosti Skylyum se skládá ze špičkových počítačových vědců a profesionálních fotografů, kteří vytvářejí kontrolu a vyváženost mezi vědou, technologií a zkušenostmi v reálném světě. Luminar je k dispozici pro Mac i Windows prostřednictvím webových stránek společnosti. Aktualizace s funkcí AI Sky Enhancer bude k dispozici od 1. listopadu.

Zdroj: 9to5mac.com