Společnost Apple dnes vydala iOS 12.1, první důležitou aktualizaci operačního systému iOS 12 navrženého pro iPhone a iPad. iOS 12.1 přichází více než měsíc po vydání iOS 12 v září a pár týdnů po opravné aktualizaci iOS 12.0.1.



Chcete-li ji stáhnout, přejděte do Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru. Dnešní aktualizace přidává do zařízení iOS zcela nové funkce, zejména pro nejnovější modely – iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR. iOS 12.1 přináší podporu eSIM, která je k dispozici v systémech iPhone XR, XS a XS Max ve všech zemích s výjimkou Číny. V Číně mají nové iPhony dvě sloty karet SIM.

Také pro zařízení iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR, aktualizace představuje novou funkci ovládání hloubky v reálném čase, která vám umožní upravit hloubku ostrosti fotografií v režimu Portrét, ještě předtím než je zachytíte.

iOS 12.1 znovu představuje funkci skupinového volání ve FaceTime, která byla během beta testovacího období odstraněna z iOS 12, protože Apple potřeboval více času na její dokončení.

Funkce je navržena tak, aby umožnila uživatelům iPhonu, iPadu a Macu telefonovat s až 32 lidmi najednou.

iOS 12.1 přidává více než 70 nových emoji pro iPhone a iPad. Mezi ty patří například obličej se srdíčky, červené vlasy, bílé vlasy, superhrdina, mýval, lama, páv, mango, cupcake a další.

Aktualizace také vyřešení problém s „nadměrným vyhlazením pokožky“ v zařízeních iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR.

Zdroj: macrumors.com