Apple a databáze Genius dnes oznámila partnerství, umožňující uživatelům Apple Music přehrávat libovolnou píseň v plném rozsahu i s texty písní. To bude fungovat jak na webových stránkách Genius, tak v aplikaci iOS.



Apple Music bude nyní čerpat z databáze Genius, což bude umožňovat hudební službu s texty několika tisíců písní. Apple nejprve představil texty v Apple Music se spuštěním iOS 10 v roce 2016 a nyní bude funkce vylepšena pomocí databáze Genius. „Budete si moct číst texty na webu Genius, zatímco budete poslouchat hudbu na Apple Music, je to náš vysněný cíl,“ řekl Ben Gross, hlavní ředitel společnosti Genius. „Jsme hrdí na to, že Apple Music je náš oficiální hudební partner a doufáme, že přineseme naše texty na jejich úžasnou platformu.“ Chcete-li používat přehrávač Apple Music na webu Genius, vyhledejte libovolnou skladbu a pak klepněte na Připojit účet, když se objeví přehrávač.

Tento proces bude vyžadovat, abyste umožnili přístup ke své hudbě Apple, knihovně médií a poslechové činnosti, a jakmile to umožníte, budete moci poslouchat celé skladby na webu Genius a v aplikaci pro systém iOS. V aplikaci Apple Music můžete přečíst texty skladeb klepnutím na ikonu v pravé dolní části obrazovky přehrávače v systému iOS a klepnutím na položku Text. Ne každá píseň tuto službu ale podporuje a není jasné, jak brzy bude do Apple Music přidána celá encyklopedie textů.

Zdroj: macrumors.com