Apple před malou chvílí na své konferenci po boku nového iPadu Pro představil druhou generaci chytrého stylusu Apple Pencil, který byl naposledy aktualizován (představen) v roce 2015.



Nový Apple Pencil druhé generace mění způsob, jakým s ním budete pracovat. Nově už se nepřipojuje nešikovně zespodu iPadu, abyste jej nabili, ale stačí jej magneticky „připnout“ k boku iPadu Pro. Díky tomu jej máte vždy, když jej potřebujete zrovna po ruce, ale kromě toho se tím i bezdrátově nabíjí.

Připojování je nově také mnohem jednodušší. Pro spárování iPadu a Apple Pencil totiž již nepotřebujete nic připojovat. Stačí jej připnout k boku iPadu a Apple Pencil se již automaticky spáruje. Hned po připojení od vrchu displeje vyjede bublina zobrazující Apple Pencil a také úroveň jejího nabití. Díky tomu můžete novou Apple Pencil používat téměř kdykoliv, protože ji máte vždy po ruce a hlavně nabitou, kdykoliv potřebujete.

Pokud se hlavičkou stylusu dotknete displeje nového iPadu Pro, automaticky se dostanete na váš sketchboard, a nástroje pro kreslení nově můžete měnit poklepáním na stylus. Akce, kterou poklepání provede, bude programovatelná v aplikacích třetích stran, takže je velice všestranná. Apple Pencil druhé generace také nabízí úplně nový design. Díky tomu, že se již nabíjí bezdrátově, již nepotřebuje sudnávací vrch, který často lidé ztráceli.

Nová Apple Pencil bude k dispozici od 7. listopadu, po boku nového MacBooku Air a iPadů Pro. Cena v Česku startuje na 3 490 korunách. Druhá generace Apple Pencil je kompatibilní pouze s novými iPady Pro, pro starší generace iPadů Apple stále prodává první generaci a to za 2 590 korun. Ke snížení ceny tak nedošlo.

Tento článek budeme aktualizovat, jakmile se o nové Apple Pencil dozvíme více.