Pátá osoba se přiznala k neoprávněnému přístupu k osobním účtům iCloud z roku 2014 v kauze nazvané Celebgate. Jak uvedl The Mercury News, Christopher Brannan dnes přiznal, že se dostal do více než 200 účtů iCloud, Facebook a Yahoo a stahoval osobní fotografie a videa z těchto účtů.



Stejně jako ostatní, kteří se přiznali k účasti v kauze Celebgate, Brannan použil kombinaci odpovědí na bezpečnostní otázky a falešných e-mailů, který posílal na podporu Apple, aby získal přístup k osobním účtům. Jakmile ho získal, použil software společnosti Elcomsoft ke stažení celých účtů iCloud ze serverů Apple. Vedle přístupu k řadě účtů celebrit, Brannan použil podobnou taktiku pro přístup k online účtům, které byly v té době nezletilých dětí. Také se dostal k účtům současných a bývalých učitelů na Lee-Davis High School ve Virginii, kde byl do roku 2015 učitelem speciálního vzdělávání.

Brannan byl odsouzen na 34 měsíců vězení. „Byl osamělý, nebyl sociálně aktivní a v podstatě nahradil svůj vlastní nedostatek společenské interakce prohlížením fotografií z života druhých,“ řekla Herrerova advokátka a tvrdila, že by neměl být označen za sexuálního pachatele. Brannan je pátá osoba, která se ke kauze Celebgate přiznala. Předtím byl odsouzen v Connecticutu George Garofano na osm měsíců vězení.

Zdroj: 9to5mac.com