Jednou z obav vyvolanou nedávným hackerským útokem na Facebook bylo, zda přístupové kódy mohly poskytnout přístup k aplikacím třetích stran. Společnost nyní říká, že neexistují žádné důkazy o tom, že tomu tak bylo.



„Obdrželi jsme dotazy ohledně toho, co přesně tento útok znamená pro aplikace, které používají Facebook přihlášení. Nyní jsme analyzovali naše protokoly pro všechny aplikace třetích stran nainstalované nebo přihlášené během útoku, který jsme objevili minulý týden. Toto vyšetřování doposud nenašlo žádný důkaz, že by útočníci měli přístup ke všem aplikacím, které používají Facebook přihlášení.

Každý vývojář, který používá naše oficiální sady SDK ve službě Facebook – a všichni, kteří pravidelně kontrolují platnost přístupových kódů svých uživatelů – byli automaticky chráněni při obnovení přístupových kódů lidí.“ Společnost dále uvádí, že podnikne další preventivní krok. Pracuje na nástroji, který umožňuje vývojářům ručně identifikovat uživatele jejich aplikací, které mohou být ovlivněny, aby je mohli odhlásit. Facebook zatím neuvedl nic o tom, co hackeři mohli získat prostřednictvím přístupových kódů, vyšetřování totiž stále probíhá.

Zdroj: 9to5mac.com