Vzhledem k pokročilým bezpečnostním funkcím čipu T2 se musí zařízení iMac Pro a 2018 MacBook Pro projít diagnostikou Apple pro dokončení některých oprav, podle interního dokumentu získaného společností MacRumors.



U zařízení MacBook Pro 2018 se požadavek vztahuje na opravy, které zahrnují displej, logickou desku, Touch ID a část, která zahrnuje klávesnici, baterii, trackpad a reproduktory. Pro iMac Pro se požadavek vztahuje pouze na opravy logických desek. Pokud jsou některé z těchto součástí opraveny u těchto zařízení a diagnostika Apple není spuštěna, bude to mít za následek nefunkční systém a neúplnou opravu podle směrnice Apple pro poskytovatele služeb. Diagnostická sada společnosti Apple je omezena na interní použití v Apple Store a u autorizovaných poskytovatelů služeb Apple, které jsou součástí Apple Service Toolkit.

Výsledkem je, že nezávislé opravny bez certifikace společnosti Apple nebudou schopny opravit určité součásti na zařízeních iMac Pro a MacBook Pro 2018. Společnost MacRumors se na Apple obrátila, aby poskytla vyjádření. „Tento požadavek je výsledkem čipu T2, který spojuje několik předtím oddělených součástí, včetně řadiče řízení systému, procesoru obrazových signálů, audiokomponentu a řadiče SSD. Je také vybaven koprocesorem Secure Enclave pro bezpečné spouštění, zašifrované úložiště a ověřování Touch ID.“ Chcete-li zahájit opravu, navštivte stránku Získat podporu na webu Apple.

Zdroj: macrumors.com