Apple Watch může často poskytnout užitečné informace o srdečním rytmu svému majiteli, ale jeden internista Apple nasadil hodinky spolujezdkyni, když zkolabovala během letu. Incident ho natolik ovlivnil, že se začal učit lékařem.



Tam pokračoval na tvorbě ebooku pro pacienty s nádorovým onemocněním. Rozhodující chvíle pro Sheara nastala při letu z Arizony zpátky do D.C., když brzy po startu žena před ním zkolabovala. Shear, spolu s přítomným lékařem ji začali oživovat. Shear si sundal Apple Watch a dal je ženě na ruku, aby sledoval její puls. Když letadlo přistalo, dal hodinky záchranáři, aby lékaři mohli mít pulzní data z letu. „Tehdy jsem se rozhodl, že chci jít na lékařskou školu. Chci být tím, kdo používá nejmodernější technologii a je součástí toho, jak ji prosazovat kupředu, nikoli ten, který je vyrábí a prodává.“

Začínal na Lékařské fakultě CMU a následně v Yale Cancer Center, kde vytvořil ebook. Když vytvořil 56-ti stránkový informační materiál pro pacienty s nádorovým onemocněním mozku, Shear okamžitě začal uvažovat, jak by to mohl udělat lépe. Sdělil, že ebook má dvě klíčové výhody. Díky tomu, že je interaktivní, je o něj větší zájem a protože je k dispozici v elektronické podobě, může být snadno dostupný v jiných nemocnicích a rakovinových centrech.

Zdroj: 9to5mac.com