Měsíc a půl po vydání je operační systém iOS 12 nainstalován na 63 procentech aktivních zařízení, které byly vydány v posledních čtyřech letech, podle aktualizovaných statistik, které jsou sdíleny na stránce podpory pro vývojáře.



Po vydání iOS 12 společnost Apple sdílela podrobnosti o rychlosti instalace a poskytla informace o instalaci na novějších i starších zařízeních. iOS 12 je nainstalován na 63 procentech zařízení, které byly vydány v posledních čtyřech letech a na 60 procent všech zařízení. 11 procent uvádí starší verzi systému iOS. Pokud jde o zařízení vydaná za poslední čtyři roky, 30% má nainstalováno iOS 11, zatímco 7% má starší verzi systému iOS. Instalace iOS 12 vzrostla v průběhu posledních dvou a půl týdnů o 10 procentních bodů.

Mezi 10. říjnem a 29. říjnem, kdy Apple naposledy shromáždil tato čísla, byl vydán nový iPhone XR, který pravděpodobně vysvětluje 10 procentní nárůst. iPhone XR, stejně jako XS a XS Max, byl dodáván s iOS 12. Pravděpodobně uvidíme další významný skok v instalačních číslech, protože nová aktualizace systému iOS 12.1 pravděpodobně přiměje lidi, kteří dosud neměli zařízení aktualizováno, aktualizovat. iOS 12.1 představuje 70 nových emoji znaků, podporu skupinového volání ve FaceTime a spoustu dalších skvělých funkcí.

Zdroj: macrumors.com