Před 17 lety představitela společnost Apple první iPod. Steve Jobs stál na pódiu v Apple Town Hall v Cupertinu v Kalifornii a ukázal první iPod na světě, který měl celou hudební knihovnu a pomohl přenést Apple k ziskovosti.



Jobs představil první iPod, nazval ho kvantovým skokem v technologii a načrtl své tři hlavní průlomové vlastnosti: ultrapřenosnost, legendární snadnost používání a automatickou synchronizaci s iTunes.

iPod je přehrávač hudby ve formátu MP3, má kvalitní hudbu ve formátu CD a přehrává všechny oblíbené hudební formáty. Největší věc o iPodu je, že obsahuje tisíc písní. To je kvantový skok, protože pro většinu lidí je to jejich celá hudební knihovna. To je obrovské. 

Kolikrát jste šel na silnici s CD přehrávačem a řekl: „Bože, já jsem nepřinesl CD, které bych chtěl poslouchat.“ Chcete-li mít celou vaši hudební knihovnu s sebou po celou dobu, je to kvantový skok při poslechu hudby. Nejlepší věc o iPodu je, že vaše hudební knihovna se vejde do kapsy. To nebylo nikdy předtím možné.

První iPod měl kapacitu 5 GB a výdrž baterie zajistila přehrávání až 10 hodin v kuse. Originální iPod obsahoval černobílý LCD displej a ovládání bylo jednoduché a intuitivní pro rozhraní mechanického posouvání, které umožňuje uživatelům rychle procházet dlouhé hudební seznamy.

Mezi další důležitý mezníky patří iPod v roce 2004, který měl už barevný displej. Rovněž byl představen iPod mini a v roce 2005 také iPod nano a iPod Shuffle.

Rok 2007 byl prvním rokem, kde iPod začal nahrazovat iPhone až po dnešní iPhone Xs, Xs Max a Xr s obsahem Apple Music a aplikacemi pro streamování hudby.

iPod nano a iPod shuffle odešel do věčných lovišť v roce 2017 a Apple zeštíhlil nabídku iPodů už pouze na iPod touch, který byl aktualizován naposledy v roce 2015 a to v 32 GB a 128 GB variantách.