Jeden z testovacích vozů Apple Lexus byl během 15. října zapojen do menší autonehody při jízdě v režimu ručního řízení. Nezdá se, že by tato nehoda byla chybou řidiče. Zkušební vozidlo Apple narazilo při zatáčení doleva na Stewart Drive z North Wolfe Road v oblasti Sunnyvale v Kalifornii.



Oba vozy utrpěly menší škody, ale nebyly hlášeny žádná zranění. Úplný text popisu nehody je uveden zde: „15. října v 10:28 hod., zkušební vozidlo Apple v manuálním režimu narazilo z boku při přípravě na odbočení doleva na Stewart Drive z North Wolfe Road. Toyota Camry vyjela z jízdního pruhu a narazila do zkušebního vozidla společnosti Apple. Obě vozidla utrpěly menší škody a žádné zranění nebyly hlášeny.“ 

Je to podruhé, kdy se jedno z testovacích vozidel společnosti Apple zapojilo do drobné dopravní nehody. Apple, stejně jako jiné společnosti v Kalifornii, které testují technologii autonomního řízení vozidel, musí zveřejnit veškeré nehody. Společnost Apple od začátku roku 2017 testuje svůj software pomocí SUV Lexus RX450h vybaveným řadou senzorů a fotoaparátů. Všechna vozidla jsou ovládána dvojicí řidičů po celou dobu, i když jsou v autonomním jízdním režimu. Zatím nevíme, co Apple plánuje udělat s vlastním softwarem.

Zdroj: macrumors.com