Společnost Lexar dnes představila novou sestavu flash disků s čtečkami otisků prstů. Se zaměřením na pohodlné zabezpečení by mohla být nová řada Lexmark JumpDrive Fingerprint F35 oblíbená pro obchodní i osobní účely.



Společnost Lexar dnes oznámila v tiskové zprávě, že rozšiřuje svůj sortiment o novou řadu JumpDrive Fingerprint F35. S kapacitou od 32 GB do 256 GB jsou jednotky Fingerprint F35 vybaveny rozhraním USB 3.0 s rychlostí až 150 MB/s. „F35 kombinuje spolehlivé a bezpečné ukládání dat s biometrickými technologiemi, aby se zabránilo neoprávněnému přístupu k vašim souborům – přidáním dodatečné vrstvy zabezpečení vaší jednotky pomocí autentizace otisků prstů. Je ideální pro obchodní profesionály a fotografy, kteří vyžadují vysokou ochranu soukromí, aby uspokojili své potřeby,“ řekl Joel Boquiren, ředitel marketingu společnosti Global Marketing.

Pokud jde o hlavní funkci, čtečka otisků prstů může být použita až s deseti různými otisky, které odemknou jednotku za pouhou jednu sekundu. Používá 256bitové šifrování AES. Nové flash disky Fingerprint F35 jsou dodávány s tříletou zárukou a jsou kompatibilní s počítači Mac a PC. 32 GB verze je k dispozici pro předobjednávku nyní na Amazonu za 33 dolarů, zatímco varianty 64 GB, 128 GB a 256 GB budou stát 50, 90 a 170 dolarů.

Zdroj: 9to5mac.com