Společnost Apple nyní umožňuje svým zákazníkům stahovat kopii dat z aplikací a služeb Apple. Může se jednat o historii nákupu nebo využití aplikací, statistiku Apple Music a Game Center.



Dále také historii podpory AppleCare a veškeré údaje uložené na serverech Apple, včetně kalendářů, fotografií a dokumentů. V dnešním článku si ukážeme, jak požádat o kopii dat od společnosti Apple. Služba je zatím dostupná zákazníkům ve Spojených státech, Kanadě, Austrálii, na Novém Zélandu, v Evropské unii, na Islandu, v Lichtenštejnsku, v Norsku a ve Švýcarsku. Pokud žijete v zemi nebo oblasti, která není uvedena výše, můžete kontaktovat společnost Apple a požádat o kopii dat. Apple slibuje splnění všech požadavků do sedmi dnů. Mějte na paměti, že velikost stahování dat závisí na položkách, které jste si zvolili (iCloud nebo Fotky mohou mít například několik gigabajtů), ale Apple jej rozdělí na více souborů, aby bylo stahování snadnější.

Jak požádat o kopii dat vašeho Apple účtu

  • Otevřete webový prohlížeč na počítači Mac, PC nebo na iPadu a přejděte na stránku privacy.apple.com. (Poznámka: tento postup nebude fungovat na iPhone).
  • Zadejte své e-mailové jméno a heslo pro Apple ID a na vyžádání potvrďte dvoufaktorové ověřování.

  • Na stránce Apple ID a soukromí klikněte na tlačítko Pokračovat.

  • V sekci „Získat kopii vašich dat“ klikněte na tlačítko Začínáme.

  • Na další stránce se zobrazí seznam kategorií dat. Klepněte na pole pro výběr vedle každé kategorie, kterou chcete zahrnout do svého stahování. Můžete kliknutím na Zobrazit více odhalit podkategorie dat nebo klepnout na Vybrat vše, aby byly zahrnuty všechny vaše data.

  • Klikněte na tlačítko Pokračovat.
  • Pomocí rozbalovací nabídky na další stránce zvolte maximální velikost souboru, kterou chcete stáhnout (1 GB, 2 GB, 5 GB, 10 GB nebo 25 GB). Apple rozděluje data na soubory této velikosti nebo menší. Váš výběr můžete zkontrolovat pod rozbalovací nabídkou.

  • Klikněte na tlačítko Dokončit.
  • Apple vám pošle e-mail, aby vás informoval, že připravuje vaše data, s připomínkou, že tento proces může trvat až sedm dní. Jako bezpečnostní opatření společnost Apple používá tuto formu k ověření, že žádost byla provedena vámi.

Můžete zobrazit a zkontrolovat stav žádosti kdykoli na adrese privacy.apple.com/account.

Zdroj: macrumors.com