Před třemi týdny vydala společnost Apple novou verzi iOS 12, která je podle analytické společnosti Mixpanel nainstalována na 46,25% zařízeních. Instalace nového iOS 12 brzy předstihne iOS 11, která je nainstalován na 46,57% zařízeních. 7,18% zařízení stále používá starší verzi iOS.



Stojí za zmínku, že Apple ještě nezveřejnil oficiální instalační čísla systému iOS 12. Údaje společnosti Mixpanel bývají podle srovnání minulých analýz trochu nadhodnoceny. Ovšem nijak moc se tyto údaje neliší od údajů, které později poskytne Apple.

Podle údajů společnosti Mixpanel, rychlost instalace iOS 12 překročila rychlost  instalace iOS 11, kdy v loňském roce po dvou týdnech po spuštění iOS 11, byl tento operační systém nainstalován na 38,5 procent zařízeních. To je o 8 procent méně než nyní, kdy je nový iOS 12 nainstalován na 46% zařízeních. Uživatelé instalují iOS 12 s rychlostí, která je podobná míře instalace iOS 10 v roce 2016, kdy po dvou týdnech od jeho spuštění byl tento operační systém nainstalována na 48,16% zařízeních.

Není překvapením, že zákazníci se rozhodli nainstalovat iOS 12 rychleji, vzhledem k významným zlepšením rychlosti, která byla v aktualizaci zavedena. U starších zařízení mohou vylepšení výkonu způsobit, že telefony iPhone a iPad budou mnohem rychlejší.

Například aplikace iPhone 6 Plus spouští aplikace až o 40% rychleji, zatímco klávesnice se může objevit až o 50% rychleji. Otevřením fotoaparátu na obrazovce a uzamčení fotografování lze provést o 70% rychleji.

Zdroj: macrumors.com