Apple na začátku tohoto měsíce vydal iOS 12, ale počet instalací rostl velmi pomale. V následujících týdnech však počet nainstalovaného softwaru iOS 12 skutečně překonal iOS 11, podle údajů z Mixpanel.



iOS 12 je nyní nainstalován na více než 50% aktivních zařízení iPhone, iPod a iPod touch. U iOS 11 to trvalo měsíc, než bylo dosaženo tohoto milníku; iOS 12 to dosáhl za méně než dvacet dní. Mnoho z uživatelů považovalo iOS 11 za velmi špatný s různými stížnostmi na nestabilitu a pomalost. Apple se právě na tyto aspekty zaměřil v iOS 12. Společnost propaguje iOS 12 jako software s pozoruhodným zrychlením a stabilitou, zejména u starších modelů iPhone a iPad. iOS 12 je kompatibilní se všemi zařízeními, která mohou spustit iOS 11. I přes pomalý start, počet instalace iOS 12 vzrostla v posledních několika dnech, téměř se zdvojnásobila za sedm dní.

Tyto statistiky jsou založeny na kombinaci analýzy webových aplikací a mobilních aplikací – obvykle vykazují vyšší procento než statistiky Apple, které odvozují aktivní verze iOS založené na použití aplikace App Store. Apple však zatím neaktualizoval své oficiální statistiky. Počet instalace iOS 12 bude i v dohledné budoucnosti pravděpodobně i nadále silný. iOS 12.1 bude totiž obsahovat nové nové funkce, jako je skupinové volání ve FaceTime a více než 70 nových emoji, které vždy pomáhají motivovat lidi k aktualizaci.

Zdroj: 9to5mac.com