Známá francouzská laboratoř DxOMark, která již mnoho let provádí testy fotoaparátů smartphonů, dnes zveřejnila výsledky své hloubkové analýzy zadního fotoaparátu iPhonu Xs Max . Vlajkový smartphone společnosti Apple dosáhl celkového skóre 105 bodů, přičemž v celosvětovém žebříčku se na první místo dostal Huawei P20 Pro se 109 body.



DxOMark při svém testování zjistil, že iPhone Xs Max má vynikající kvalitu fotografií a videa v jasném světle s velmi širokým dynamickým rozsahem a dobrými detaily. Co se týče kvality fotografií, zjistila, že expozice na venkovních fotografiích mají vysokou úroveň detailů a příjemné barvy. Recenze dodává, že nová funkce Smart HDR společnosti Apple vytváří snímky s velmi dobrou cílovou expozicí a širokým dynamickým rozsahem za všech podmínek.

DxOMark dospěl k závěru, že iPhone Xs Max má jednu z nejlepších mobilních kamer, kterou kdy testoval, s výrazným zlepšením v mnoha oblastech oproti loňskému iPhone X. Jejich recenze chválí fotoaparát iPhone Xs Max jako velmi spolehlivý a s dobrými výsledky.

V nižším světle však DxOMark zjistil, že hluk se na fotografii stává trochu více rušivým než u ostatních špičkových telefonů a dodává, že funkce zoomu Xs Max zaostávají poněkud za konkurencí, konkrétně za Huawei P20 Pro. Kromě toho říkají, že zařízení je jistou volbou pro jakéhokoliv mobilního fotografa.

Pro vyhodnocování a analýzu v recenzích fotoaparátu smartphone společnost DxOMark říká, že její inženýři zachycují a vyhodnocují více než 1500 testovacích snímků a více než dvě hodiny videa ve výchozím nastavení fotoaparátu, a to jak v prostředí laboratoří, tak v přírodních interiérech a exteriérech.


Tato recenze platí stejně i pro iPhone Xs jelikož má identický fotoaparát jako je v iPhonu Xs Max.

Zdroj: macrumors.com