Požadavky na předobjednávky iPhone Xr v prvních třech dnech dostupnosti zařízení byly lepší než u iPhone 8 a iPhone 8 Plus za stejné období loňského roku, tvrdí analytik Apple Ming-Chi Kuo.



Ve výzkumné zprávě získané společností MacRumors uvedl, že ačkoli poptávka bezprostředně po spuštění byla nižší pro iPhone Xr oproti iPhone Xs, celková poptávka iPhone Xr je stabilnější. Kuo dodal, že odhady dodávek na apple.com nenaznačují přesný počet, protože typ zákazníků, kteří mají zájem o zařízení, jsou obecnější uživatelé, kteří učinili spousty objednávek přes různé propagační akce jiných prodejců. „Nejsme překvapeni, že počáteční dodací lhůty iPhone Xr jsou kratší než dodání iPhone Xs po spuštění předobjednávek, neboť Xs a Xr mají různé cílové zákazníky. Cílovými zákazníky iPhone Xs jsou fanoušci, kteří po spuštění předobjednávek rychle nakoupí nové modely.

Cílovými zákazníky iPhone Xr jsou všeobecní uživatelé, kteří jsou zvyklí na provoz systému iOS s vlastnostmi, které znají, s omezeným rozpočtem.“ Někteří další analytici vyjádřili obavy, že silná dostupnost zařízení iPhone Xr předpokládá slabý prodej telefonu. Kuo již předpovídal, že poptávka po iPhone Xr bude v loňském roce vyšší než v případě řady iPhone 8. Zvýšil také předpověď prodeje iPhone Xr na 36 až 38 milionů kusů ve čtvrtém čtvrtletí roku 2018, což představuje zvýšení o 10 procent oproti původnímu odhadu 33 až 35 milionů jednotek.

Zdroj: macrumors.com