Apple představil Apple Watch Series 4 během události v září, kde také představil novou funkci EKG, která bude uživatelům ve Spojených státech dostupná prostřednictvím aktualizace watchOS později v roce.



Pro tuto funkci je vyžadováno regulační oprávnění a kvůli tomu bude při startu omezeno na USA, i když společnost pracuje na schválení pro jiné země. V novém příspěvku od 9to5Mac dnes kód tykající se funkce EKG nalezený v systému iOS naznačuje, že omezení EKG je založeno na softwaru, nikoli na hardwaru. To znamená, že získání přístupu k této funkci mimo USA bude možné pomocí změny oblasti. Oblast v iPhonu lze změnit tak, že přejdete do aplikace Nastavení > Obecné > Jazyk a oblast a poté vyberete region podle vašeho výběru. Ti, kteří přepínají regiony, by si měli všimnout, že čas, datum, formáty měn a další budou touto změnou ovlivněny.

Funkce EKG na Apple Watch Series 4 funguje tak, že položíte prst na digitální korunku. Elektrody v Apple Watch detekují elektrické impulzy z tlukotu srdce. Výsledkem je klasifikace srdečního rytmu. Všechny vaše výsledky jsou uloženy ve formátu PDF a lze je snadno sdílet s lékařem. Agentura FDA nedoporučuje, aby funkci EKG používaly osoby mladší 22 let nebo osoby, u kterých již byla diagnostikována fibrilace síní. FDA varuje, že funkce není určena k nahrazení tradičních metod diagnostiky nebo léčby a je určena pouze pro informační účely.

Zdroj: macrumors.com