Po prvních dodávkách zákazníkům v Austrálii a na Novém Zélandu začíná prodej iPhone Xr po celém světě. CEO společnosti Apple, Tim Cook, navštívil dnes Apple Piazza Liberty v Miláně, aby oslavil oficiální den prodeje iPhone Xr.



Zatímco iPhone XR je k dispozici pro nákup v Apple Store, na mnoha místech několik zákazníků musí vystát frontu. Na Apple Walden Galleria v Buffalu v New Yorku ale reportér VentureBeat Jeremy Horwitz uvedl na twitteru, že byl jediný člověk, který čekal ještě před otevřením obchodu.

https://twitter.com/horwitz/status/1055788852412059648

Vzhledem k tomu, že více zákazníků si kupuje zařízení pomocí on-line předběžné objednávky, fronty při spuštění zařízení se v průběhu let snižují. Zaměstnanci měli radost, když první zákazníci vstoupili dnes v ráno v Manhattanu do Apple Fifth Avenue, ale zde jsou fronty mnohem delší v dny startu iPhone. Apple stále obnovuje svůj Apple Store v okolí.

Existuje ale také několik výjimek, jelikož stovky zákazníků se sešli na slavnostním otevření Apple Shibuya v Tokiu, které bylo stejný den jako zahájení prodeje iPhone Xr. Apple Shibuya se otevřel po několika měsících renovace.

Zdroj: macrumors.com