Apple dnes představil nové iPady Pro 11″ a 12,9″, jedná se o další generaci, ale důležitější jsou specifikace, které nám ukázal pro příští generace iPhonů a ostatní iPady.



USB-C konektor zcela nahradí Lightning

  • Apple nahraní Lightning konektor za USB-C a to i u dalších iPadů a hlavně iPhonů. Sám to dnes pociťuji, kdy využívám pouze USB-C pro nabíjení MacBooku Pro s Touch Barem. Popravdě tahat ještě extra Lightning kabel na iPhone a iPad začíná být dost otravné.
  • Apple tím sjednotí konektory se všemi počítači Mac, takže nebude potřeba žádný jiný kabel. Pouze USB-C koncovka, ať už budete nabíjet z konektoru zařízení iPhone, iPad nebo Mac.
  • Sice se spekulovalo o tom, že Apple nebude chtít nahradit Lightning z důvodu nadvlády nad certifikátem Lightningu, který prodával výrobcům příslušenství, ale jednost konektorů všech Apple zařízení zřejmě zvítězila.

Nekonečné navyšování kapacity uložiště, paměti RAM, grafického výkonu a procesoru

  • Kapacita úložitě 1 TB a 6 GB pamětí RAM je u iPadu Pro už opravdu extrém a v budoucnu to nebude lepší. Neustálé navyšování výkonu, snižování potřebné energie, složitějšího výrobní procesu nanometrovou technologií. Tak tohoto se nezbavíme ani v budoucnu.
  • iPhone s pacitou 1 TB nás v nejbližší době skutečně čeká, aktuálně jsem se dostali totiž už za 512 GB.

Kam až dojde ztenčování?

  • Ztenčování rámečků kolem displeje nebo třeba tloušťka zařízení, ani toto nejde dělat do nekonečna. Existuje určitá tloušťka, aby se zařízení dobře drželo v ruce a pokud bude ztenčování pokračovat směrem k tloušťce listu papíru, tak tím získáme jediné a to je zařezávání přístroje do dlaně a prstů ruky.