Téměř jeden rok poté, co Apple oznámil koupi služby pro rozpoznávání hudby Shazam, a jeden měsíc od dokončení vlastnictví, společnost začala uživatele informovat o svých plánech.



Pokud máte účet Shazam a otevřete aplikaci zobrazí se vám nová úvodní obrazovka. Pokud jste v minulosti vytvořili účet Shazam, který vám umožňuje sdílet skladby mezi zařízeními, budou tato data nyní přesunuta do Apple a spadají pod ochranu zásad  osobních údajů společnosti Apple. To se očekávalo od chvíle, kdy Apple dokončil vlastnictví, ale teď jsme o krok blíž k revizi, která odstraní všechny reklamy z aplikace. Shazam vysvětluje, že pokud nechcete, aby vaše data byla automaticky přenesena, můžete smazat svůj účet. Tímto vymažete veškerá osobní data spojená se Shazamem, včetně vaší e-mailové adresy a připojeného účtu Facebook.

Shazamy zůstanou v aplikaci, ale již se nebudou synchronizovat mezi zařízeními a budou vymazány, pokud odstraníte a znovu nainstalujete Shazam. Společnost upozorňuje, že protokoly o analýzách a způsob, jakým používáte Shazam, nebudou vymazány, i když smažete svůj účet, ale protokoly již nebudou v té době identifikovatelné. Pokud jste nikdy nevytvořili účet Shazam a nadále ho používáte pod vlastnictvím Apple, žádné zaznamenané Shazamy nebudou s vámi spojeny. V době oznámení o koupi Apple uvedl, že je nadšen, že se tým Shazamu připojí k Apple. Společnost naznačila, že uživatelé mohou očekávat například větší integraci s Apple Music.

Zdroj: macrumors.com