Společnost CVS Pharmacy oficiálně zahájila tento týden podporu pro Apple Pay, několik měsíců poté, co generální ředitel společnosti Apple Tim Cook potvrdil, že maloobchodní prodejce přijme Apple Pay později v roce.



Společnost CVS v posledních týdnech postupně zaváděla podporu pro Apple Pay v jejích prodejnách a nyní se zdá, že je oficiálně dokončena. Pomocí služby Apple Pay mohou zákazníci CVS nyní zaplatit za své položky na kompatibilních iPhonech a Apple Watch, a to tak, že u pokladny umístí zařízení blízko platebního terminálu. V marketingovém e-mailu, který je odeslán zákazníkům, společnost Apple vyzývá zákazníky, aby se na CVS přihlásili pomocí své mobilní peněženky: „Nakupování občerstvení, vitamínů a vyzvednutí léků od CVS Pharmacy je nyní rychlejší a bezpečnější.“ Při uvedení Apple Pay společnost CVS zakázala platební terminály NFC v některých svých pobočkách, aby zastavila používání služby Apple Pay. O několik let později společnost představila „CVS Pay“, která využívala systém založený na čárových kódech, který zákazníkům umožňuje platit pomocí telefonu a aplikace CVS Pharmacy.

Nyní, když společnost CVS změnila názor a spustila podporu Apple Pay, existuje jen několik zbývajících velkých maloobchodních řetězců, které se zdržují podpory mobilní peněženky Apple. To zahrnuje společnost Target, která již dříve uvedla, že nemá v úmyslu přijmout Apple Pay ve svých obchodech a místo toho spustila funkci „Peněženka“ v aplikaci Target, což zákazníkům umožňuje platit za nákupy a další položky pomocí telefonu. Dalším je Walmart, který následoval Target: společnost potvrdila, že nemá v úmyslu podporovat Apple Pay ve svých maloobchodních prodejnách, místo toho má svoji vlastní mobilní peněženku Walmart Pay. Apple Pay byla ve Spojených státech uvedena v říjnu 2014 a je nyní k dispozici ve více než 20 zemích.

Zdroj: macrumors.com