Nejnovější vlajkové lodě od Googlu, Pixel 3 a Pixel 3 XL jdou tento týden do prodeje a proto je idální chvíle se podívat na srovnání fotoaparátů s iPhonem Xs Max.



Pixel 3 i Pixel 3 XL jsou vybaveny systémem zadních kamer s rozlišením 12 megapixelů s jediným objektivem, zatímco iPhone Xs Max využívá systém s dvojitým objektivem, který je vybaven širokoúhlým objektivem s rozlišením 12 megapixelů a 12 megapixelovým teleobjektivem.

Dva kamerové systémy umožňují zařízení iPhone Xs Max dělat věci, jako je snímání obrázků v režimu na výšku s nastavitelnou hloubkou ostrosti a rozmazaným pozadím, ale technologie Pixel 3 XL má spoustu podporovaných funkcí prostřednictvím softwaru. 

Google ukazuje technologii Pixel 3 XL nové zvětšení „Super Res“, ale fotoaparát s jedním objektivem nemůže konkurovat teleobjektivu Apple. 

Díky technologi Smart HDR v telefonu iPhone Xs Max, která zachycuje více snímků při různých expozicích a kombinuje je v jeden ideální snímek. Pixel 3 XL od společnosti Google má podobný režim HDR +, která dělá to samé, aby bylo možné získat fotografii z více složených expozičních snímků.

Při testování se preferovalo inteligentní HDR na iPhonu, protože dokázalo zachovat více detailů bez vykreslení jasných oblastí, jako je obloha, ale Pixel 3 XL nebyl od něj příliš daleko.