Analytik Ming-Chi Kuo, který nyní pracuje pro TF International Securities podává investorům opět nové informace. Společnost Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) zůstane jedním z nejdůležitějších dodavatelů Applu v příštích letech.



TSMC vyrábí čipy řady A, které se používají v iPhonech. Společnost je jediným dodavatelem čipů pro iPhone a za několik let bude i jediným dodavatelem Applu v letech 2019 a 2020 pro čipy A13 a A14, které se očekávají v těchto příštích zařízeních.

Podle Kua bude společnost Apple stále více závislá na TSMC v nadcházejících letech, díky „vynikajícímu designu a výrobním kapacitám“ má společnost TSMC převahu nad Samsungem a ostatními konkurenty.

Co se však očekává je využití čipů založených na technologii ARM pro počítače Mac se startem v roce 2020 nebo 2021. Podle úniků se Apple připravuje na útěk od Intelu k cestě k vlastním čipům.

Dalším krokem je poté rok 2023 až 2025, kdy má Apple využít čipy vyrobené od TSMC pro Apple Car. Ty mají podporovat vysokou automatizaci nebo kompletně plnou automatizaci, to by splňovaly čipy vyrobené 3/5nm technologií.