Zimmer Biomet dnes oznámila, že spolupracuje se společností Apple na zlepšení péče pacientů s Apple Watch a iPhone po výměně kolenního a kyčelního kloubu. Nová aplikace mymobility používá Apple Watch k usnadnění komunikace mezi pacienty a jejich lékaři.



Jedná se o pacinety, kteří se zotavují z hlavních operací náhrady kloubů. Prostřednictvím této aplikace bude pacientům poskytnuta podpora a poradenství při přípravě a zotavení z operačních zákroků, přičemž chirurgové mohou používat údaje k lepší péči. Kromě shromažďování údajů a umožnění chirurgům vidět pokrok v zotavení může být aplikace použita k zasílání upozornění na terapii přímo pacientům. Společnost Zimmer Biomet zahajuje klinickou studii, která určuje dopad Apple Watch na výsledky pacientů. Koleno a kyčelní náhražky jsou běžnými operacemi u více než miliony lidí, k nimž dochází každý rok ve Spojených státech.

Součástí studie, která zapíše až 10 000 lidí, Zimmer Biomet říká, že pacienti budou používat aplikaci „mymobility“ na Apple Watch při postupu v oblasti náhrady kyčelního nebo kolenního kloubu. Zpětná vazba pacienta bude sloučena se zdravotními údaji a údaji o aktivitě v Apple Watch, aby se zjistilo, jak aplikace ovlivňuje péči. Hlavní ředitel společnosti Apple, Jeff Williams, uvedl, že díky Apple Watch a aplikaci Zimmer Biomet se pacienti budou moci podílet na vlastní péči způsobem, který dříve nebyl možný.
„Jsme hrdí na to, že umožňujeme pacientům s náhradou kolen a kyčlí používat své vlastní údaje a sdílet je se svými lékaři bezproblémově, aby se mohli podílet na péči a zotavení způsobem, který nebyl předtím možný prostřednictvím tradičních osobních návštěv. Můžeme spojit pacienty se svými lékaři nepřetržitě, před a po operaci.“

Zdroj: macrumors.com