Akcie Apple klesly zhruba o 10 procent, což vede k tomu, že Apple již není bilionovou společností. V době psaní tohoto článku má společnost Apple na základě nejnovějšího počtu akcií tržní limit ve výši přibližně 950 miliard dolarů.



Apple ve čtvrtek oznámil příjmy ve výši 62,9 miliard dolarů během čtvrtého čtvrtletí roku 2018, což je rekord za období červenec-září, ale dobrá zpráva byla zastíněna odhalením společnosti Apple, že již nebude zveřejňovat počet jednotlivých zařízení iPhonu, iPadu a Macu od příštího čtvrtletí. Zprávy vyvolaly obavy mezi některými analytiky a investory, že Apple může mít něco co by chtěl skrývat, jelikož prodejní jednotky by v nadcházejících čtvrtletích by mohly začít klesat. Finanční ředitel společnosti Apple, Luca Maestri, uvedl, že Apple může poskytnout kvalitativní komentář týkající se prodeje jednotek, pokud jsou tyto informace pro investory cenné.

Ne každý se domnívá, že rozhodnutí společnosti Apple zastavit hlášení prodeje jednotlivých tařízení je špatné. Brian White se domnívá, že tato změna dává smysl, jelikož úspěch Apple je stále více ovlivňován ekosystémem produktů a služeb. Analytik Gene Munster ze společnosti Loup Ventures se také domnívá, že změna bude dobrá pro investory Apple, protože nová metoda přiměje uvažovat o společnosti Apple jako o stabilní a rostoucí firmě, která by měla přinést vyšší výdělky v dlouhodobém horizontu.

Zdroj: macrumors.com