Zatímco u nového MacBooku Air s Retina displejem máte na výběr pouze dvoujádrový procesor Intel Core i5 s 1,6 GHz, může mít Apple prototyp i pro rychlejší verzi. Objevil se ve výsledcích benchmarku nevydaný Mac s kódovým označením AAPJ140K1,1.



Ten je napájen dvoujádrovým procesorem Intel Core i7 osmé generace a rychlostí 1,8GHz. Přesný model není uveden, ale jeho logická deska má stejné číslo jako v novém MacBooku Air. Dalším důkazem je výsledek benchmarku, který zobrazuje 16 GB, 2133 MHz, LPDDR3 RAM, což může být rychlejší verze k novému MacBooku Air. MacBook Air s čipem Core i7 má vícejádrové skóre 8,553 na Geekbenchu, což by bylo zhruba o 8,5 procent rychlejší než průměrné vícejádrové skóre.

Zakladatel Geekbenchu John Poole sdělil webu MacRumors, že výsledek srovnávacího testu nevypadá jako falešný, ačkoli tato možnost nemůže být zcela vyloučena. Je-li to reálné, naznačuje to, že tento MacBook Air existuje, ale nebyl vydán veřejnosti. Je rozumné předpokládat, že Apple vytváří prototypy pro několik různých verzí svých produktů, a ne všichni jsou vydány. Proč MacBook Air s Core i7 nebyl vydán, můžeme jenom hádat.

Zdroj: macrumors.com