Apple má opět problémy v Koreji. Řada tamních maloobchodníků Apple je nespokojená s tím, že musí nakupovat příliš mnoho iPhonů pro demonstrační účely, což přináší větší náklady a zahlcení prodejen. 21. listopadu řada korejských prodejců protestovala proti technologickému gigantu s tím, že demonstrační a ukázkové modely jsou dodávány později.



Tato politika není vhodná především v době uvolněných nových iPhonů s vysokými cenami. A nejde jen o ceny a s nimi spojené náklady, ale také o regály, které něco stojí. Maloobchodníci si rovněž stěžují, že Apple příliš přísně kontroluje umístění polic a regálů, stejně jako umístění plakátů.

Maloobchodníci údajně uvedli do chodu šetření škod, které vznikly a tvrdí, že podniknou právní kroky se třemi korejskými výrobci. Není to poprvé, kdy v zemi Apple čelí problémům s maloobchodními prodejnami. Komise pro spravedlivý obchod (FTC) v roce 2016 zahájila vyšetřování Applu na základě požadavků na mobilní operátory, aby kupovali minimální objemy propagačních iPhonů a sdíleli náklady na opravy. Apple byl v některých praktikách shledán vinným.