Společnost Apple dnes oficiálně oznámila otevření Apple Champs-Élysées v Paříži, který se nachází na jedné z nejslavnějších ulic francouzského města. Apple Store se otevře v neděli a nahradí nedaleký Apple Carrousel du Louvre, který byl v říjnu trvale uzavřen.



Apple Store zabírá budovu v Haussmannově domě, kde se budou konat zasedání Today at Apple, které se zaměřují na fotografie, hudbu, kódování a design. V prvním týdnu se uskuteční zasedání s populárními hudebníky, tvůrci, animátory a dalšími. „Energie v Paříži je úžasná a proto bude jedním z našich předních měst pro zasedání Today at Apple,“ řekla Angela Ahrendtsová. „Doufám, že každý, kdo navštíví Apple Champs-Élysées, se bude inspirovat k tomu, aby se naučil něco nového.“ „Naším prvním úkolem bylo ctít historii budovy a změnit ji tak, aby vzniklo prostorné a domácí místo,“ uvedl Jony Ive, ředitel pro design společnosti Apple.

Apple si také zakládá na životním prostředí, například nádvoří je pokryto střešním světlem, které poskytuje přirozené osvětlení a napomáhá vytváření obnovitelné energie díky integrovaným fotovoltaickým panelům. Kromě toho integrovaný systém sběru dešťových odpadních vod zajišťuje vodu pro stromy a zelené stěny, což zaručuje, že obchod udržuje závazek společnosti Apple – 100 procent obnovitelné energie. Více než 330 zaměstnanců, včetně více než 100 nových pracovníků, přivítá zákazníky, až se Apple Champs-Élysées otevře v neděli v 12.00 hod. místního času.

Zdroj: macrumors.com