Apple odstranil koncem týdne aplikaci Tumblr z App Store, protože sociální síť vlastněná společností Yahoo nedokázala filtrovat zakázaný obsah, podle zprávy, která byla zveřejněná dnes.



Aplikace Tumblr byla odstraněna v pátek 16.listopadu. Krátce poté Tumblr oznámil, že se snaží vyřešit problém, nedokázal ale vysvětlit jaký. Teprve poté, co společnost Download.com oslovila Tumblr se zdroji, kteří tvrdí, že ve službě byla nalezena dětská pornografie, společnost vydala prohlášení, které poskytuje další informace. Tumblr v něm uvedl, že každý snímek nahraný do služby je naskenován průmyslovou databázi známého materiálu sexuálního zneužívání dětí a fotografie, které jsou zjištěny se na platformě nikdy neobjeví. Nicméně kontrola odhalila obsah, který dosud nebyl zahrnut do této databáze, a Tumblr okamžitě jednal, aby jej odstranil.

Není to poprvé, kdy byla ze služby App Store odstraněna oblíbená aplikace pro zakázaný obsah. V únoru Apple odstranil aplikaci Telegram z App Store za to, že porušila pokyny pro vývojáře společnosti Apple, které vyžadují, aby všechny aplikace, které mají obsah vytvořený uživatelem, obsahovaly metodu filtrování nevhodného materiálu, který by byl zveřejněn. Když společnost Telegram aplikaci upravila, vrátila se do 24 hodin. Tumblr uvedl, že jeho obnovení aplikace je jeho nejvyšší prioritou, přesto je i nadále nedostupný pro zařízení iOS, uživatelé Androidu mohou stále stáhnout Tumblr prostřednictvím Google Play.

Zdroj: 9to5mac.com