Apple má zájem o zlepšení své produktové řady Beddit, která umožňuje zákazníkům v noci sledovat jejich pohyby po celou dobu spánku. Apple je známý tím, že nabízí ve svých produktech funkce týkající se zdraví, ale převážná většina je určena k použití, zatímco uživatel je vzhůru a aktivní.



Mimo omezeného sledování spánku pomocí aplikace Bedtime pro iOS nabízí Apple jen málo věcí, které uživatelům umožňuje sledovat spánek. Společnost Apple vlastní podložku pro sledování spánku nazvanou Beddit, která se umístí do horní části postele a monitoruje celou řadu prvků, jako je srdeční frekvence, dýchání, pokojová teplota a čas kdy spíte. Přesto se zdá, že stávající systém může být vylepšen podle jedné nedávno podané patentové přihlášky.

Přihláška podaná 22. května a zveřejněná 22. listopadu, je žádostí o piezoelektrický snímač pro fyziologické měření, jehož cílem je pokračovat ve sledování pohybů uživatele v celém cyklu spánku. Není jasné, zda byl patent ovlivněn produktem Beddit, avšak koncepce snímače hrudníku je již použita v systému senzorů Beddit 3. Není známo, jestli tento konkrétní produkt již používá piezoelektrický snímač, ale přidání prvku může nabídnout více dat, ze kterých může čerpat aplikace v iOS.

Zdroj: appleinsider.com