Minulý měsíc byla na křižovatce ulic Stockton a Sutter v San Francisku vidět osoba, která nosí batoh Apple Maps s vybavením LiDAR, což naznačuje, že Apple nyní sbírá data do své aplikace Mapy pěšky.



Společnost Apple od té doby potvrdila, že její tým bude v příštím měsíci shromažďovat údaje pro chodce v Kalifornii, počínaje Alameda, Los Angeles, San Francisco, San Mateo, Santa Cruz a Santa Clara. Tyto údaje budou pravděpodobně využívány ke zlepšení navigačních pokynů v aplikaci Mapy. „Chceme to posunout na další úroveň,“ řekl Eddy Cue v rozhovoru s TechCrunch v červnu. „Pracujeme na tom, abychom vytvořili to, co doufáme, že bude nejlepší aplikace na světě.“

Aplikace Mapy také přesněji zobrazují věci jako jsou tráva a stromy, budovy, parkoviště, sportovní hřiště a další, přičemž mnoho z těchto vylepšení je již k dispozici v Kalifornii v systému iOS 12. Apple uvedl, že zlepšení se v příštím roce rozšíří po celých Spojených státech, ale neexistuje žádná časová osa pro širší zavedení. Vozidla Apple Maps prozkoumají zatím části Chorvatska, Francie, Irska, Itálie, Japonska, Portugalska, Slovinska, Španělska, Švédska a Spojeného království.

Zdroj: macrumors.com