Nový článek v Business Insider se zabývá neúspěšnými rozhovory mezi Apple a Leap Motion, kterou se společnost Apple pokoušela získat dvakrát za méně než pět let. Leap Motion je společnost, která se zaměřuje na pokrok v oblasti virtuální a rozšířené reality.



Podle několika nejmenovaných zdrojů se nejnovější dohoda blížila k dokončení na jaře roku 2018. Dohoda se ale neuskutečnila kvůli excentrickému chování mladých spoluzakladatelů společnosti Leap Motion. Před tím se v roce 2013 uskutečnila první schůzka mezi oběma společnostmi a údajně proběhla velmi špatně, když David Holz řekl, že nemá zájem vstoupit do společnosti Apple. Zdroje říkají, že Holz urážel pracovníky Apple a řekl zástupcům společnosti, že Apple již není inovativní. Během této doby se společnost zajímala především o tým Leap Motion, aby jí pomohl pracovat na svých vlastních projektech založených na AR a gestech.

Navzdory této špatné první schůzce společnost Apple nadále projevovala zájem o získání Leap Motion v následujících letech, zejména proto, že rozšířená realita a technologie virtuální reality začaly být hlavním tématem. Někteří z původních zaměstnanců Leap Motion dokonce opustili společnost, aby pracovali pro Apple v průběhu let, a nyní pomáhají s různými projekty AR. Nejnovější zprávy poukazují na to, že Apple vyvinul inteligentní brýle AR. Zdá se, že zájem společnosti Apple se opírá více o AR a generální ředitel Tim Cook často mluví o potenciálu AR.

Zdroj: macrumros.com