Apple uzavřel smlouvu s LG Display na výrobu OLED displejů pro iPhony. Podle ETNews budou displeje vyráběny na výrobní lince LG E6 v Paju, která bude zahájena příští měsíc.



LG dodá společnosti Apple zhruba 400 000 OLED displejů před koncem roku, přičemž náklady na každou jednotku by měly být kolem 90 dolarů. V září bylo uvedeno, že šestá generace flexibilních OLED displejů LG prošla řadou testů kvality společnosti Apple, které vedly k přípravné fázi masové výroby. V dubnu zpráva tvrdila, že společnost Samsung pravděpodobně zůstane výhradním dodavatelem OLED displejů pro nejnovější iPhony, poté, co společnost LG zaostávala kvůli problémům v oblasti sériové výroby.

Korejské noviny Newspin informovaly o případné dohodě podepsané mezi společností Apple a LG v červenci. Apple v září představil iPhone XS a iPhone XS Max s displeji o rozměrech 5,8 palce a 6,5 ​​palce. Minulý měsíc vydal dostupnější iPhone XR, ale tento telefon má 6,1palcový LCD displej „Liquid Retina“. Apple může potenciálně vyjednat nižší ceny pro OLED displeje, neboť Samsung a LG jsou soupeři, což by mělo zase snížit výrobní náklady na telefony vybavené OLED.

Zdroj: macrumors.com