Apple dnes vydal watchOS 5.1.1, ta opravuje předchozí aktualizaci softwaru watchOS, která způsobila, že Apple Watch zamrzly některým uživatelům po úspěšném dokončení instalace.



Poznámky k vydání watchOS 5.1.1 výslovně nezmiňují problém se zamrzlými zařízeními, ale Apple ho pravděpodobně vyřešil v této verzi a již se nebude zhoršovat. Jinak obsahuje stejné body jako původní aktualizace softwaru watchOS 5.1, která byla vydána minulý týden. Společnost Apple zdůrazňuje zlepšení upozornění na detekci pádu a opravy problémů v aplikaci Walkie-Talkie. Opravuje problém, který by mohl způsobit neúplnou instalaci aplikace Walkie-Talkie pro některé uživatele. Vyřeší problém, který zabránil některým uživatelům v tom, aby mohli odesílat nebo přijímat pozvánky na Walkie-Talkie.

A v neposlední řadě řeší problém s některými nezobrazenými odznaky v aplikaci Aktivita. watchOS 5.1 nezpůsobil zamrznutí u všech Apple Watch, ale problémy ohlásilo dost zákazníků. Dnešní verze tento problém opravuje, ale zamrzlé Apple Watch vyžadují servis od společnosti Apple z důvodu že hodinky nelze načíst a aktualizovat. Zákazníci Apple Watch Series 4 ve Spojených státech by měli před koncem roku obdržet další velkou aktualizaci softwaru. Apple slíbil, že nová funkce EKG přijde později v tomto roce. watchOS 5.1.1, která byla dnes vydána by mělo být brzy k dispozici.

Zdroj: 9to5mac.com