Apple dnes zveřejnil aktualizovanou verzi iOS 12.1 pro iPhone XR, jeden týden po prvním vydání iOS 12.1 a o něco málo přes týden od zahájení prodeje iPhone XR. Nový iOS má číslo 16B94, což je mírná změna oproti původnímu číslu 16B93.



Zdá se, že aktualizace se nezobrazuje na zařízeních, která již nainstalovali systém iOS 12.1, což naznačuje, že nová verze softwaru je určena pro zákazníky, kteří dosud neaktualizovali zařízení iPhone XR. Proč Apple vydal aktualizovanou verzi pro iPhone XR není známo, ale pravděpodobně bude obsahovat drobné opravy chyb. Majitelé iPhone XR, kteří dosud nenainstalovali systém iOS 12.1, tak mohou učinit tím, že přejdou do Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru. iOS 12.1 je hlavní aktualizace, která přináší řadu nových funkcí do iPhone XR. Přináší podporu eSIM, digitální SIM, která vám umožní aktivovat mobilní plán od operátora bez nutnosti použití fyzické SIM karty.

iOS 12.1 také přináší novou funkci ovládání hloubky v reálném čase, která vám umožní upravit hloubku ostrosti fotografií v režimu Portrét. Také přidá podporu pro skupinové volání ve FaceTime s až 32 lidmi. Mezi další nové funkce patří více než 70 nových emoji a několik důležitých oprav chyb. V aktualizaci je také vyřešeno nadměrné vyhlazování pokožky ve fotoaparátu. Tato aktualizace také zlepšuje mobilní připojení na zařízení iPhone XR a opravuje chyby pro funkce čas na obrazovce, rodinné sdílení a další.

Zdroj: macrumors.com