Společnost Apple dnes oznámila zahájení nového podnikatelského programu, který má vytvořit nové příležitosti pro podniky, které vytváří aplikace a které vlastní nebo vedou ženy.



Podnikatelský program nabízí technologickou laboratoř, specializovanou podporu pro vývojáře aplikací a průběžné mentorování. „Společnost Apple se zavázala pomáhat ženám převzít vedoucí roli v technologickém odvětví i mimo ni,“ řekl Tim Cook, CEO společnosti Apple. „Jsme hrdí na to, že pomůžeme kultivovat vedoucí postavení žen v komunitě pro vývoj aplikací s novým programem Apple Entrepreneur Camp a jsme inspirováni jak neuvěřitelnou práci, tak i tím, co teprve přijde.“ Apple uvádí, že aby měly podniky nárok na program, který již nyní přijímá žádosti, musí být založeny ženami, spoluzaloženy nebo vedeny a mít nejméně jednu ženu ve vývojářském týmu.

Je vyžadována aplikace nebo prototyp, stejně jako touha využívat technologie Apple. První schůzka podnikatelského programu bude zahájena v lednu roku 2019. Jednání se uskuteční čtvrtletně, přičemž pro každé kolo bude přijato 20 společností. Výjimkou je první kolo, které bude omezeno na 10 firem. Zúčastněné společnosti obdrží také dvě vstupenky na následující ročník Worldwide Developers Conference, stejně jako jeden rok bezplatného členství v programu Apple Developer Program.

Zdroj: macrumors.com