Podle nové zprávy, kterou dnes zveřejnili Mark Gurman a Ian King z firmy Bloomberg, Apple zaměstnává inženýry v San Diegu, kteří pomohou vyvíjet bezdrátové komponenty a procesory pro své iPhony, což by velmi oslabilo Qualcomm.



Apple zveřejnil v San Diegu deset nabídek práce v uplynulém měsíci a hledal inženýry, aby pracovali na procesorech umělé inteligence společnosti a bezdrátových modemech. Je to poprvé, kdy společnost nabídla tyto typy pracovních míst v San Diegu. Apple říká, že pracuje na vybudování vlastního bezdrátového čipu pro budoucí modely iPhonů, ale zatím se Apple spoléhá na takové společnosti, jako je Qualcomm a Intel. V návaznosti na spor s firmou Qualcomm, společnost Apple učinila Intel výhradním dodavatelem bezdrátových modemů pro iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR v roce 2018.

Soudní spory začaly, když společnost Apple v lednu roku 2017 podala žalobu proti Qualcomm a obvinila ji z účtování licenčních poplatků za technologie, s nimiž nemají nic společného a neposkytnutí čtvrtletních slev. Společnost Apple a její dodavatelé v té době přestali platit licenční poplatky. Qualcomm nakonec podala žalobu, která tvrdila, že Apple porušil několik patentů, a potvrdila, že její technologie je srdcem každého iPhonu. Od té doby obě společnosti podaly proti sobě několik žalob a Qualcomm dokonce požadovala zákaz dovozu a vývozu na některých iPhonech ve Spojených státech a v Číně.

Zdroj: macrumors.com