iPhone XR obsahuje stejný čip A12 Bionic jako iPhone XS, a tak jsme očekávali, že bude nabízet i stejný výkon, to je nyní potvrzeno. Macworld informoval o výsledcích, které zjistil z benchmarku iPhone XR.



iPhone XR nabízí stejný výkon jako iPhone XS a XS Max. To znamená, že nabízí o 13 procent rychlejší výkon v jednom jádře než  iPhone X v loňském roce a o více než 10 procent ve vícejádrovém výkonu. iPhone XR je dokonce lepší v testu GPU než iPhone XS nebo XS Max (což pomáhá zvýšit celkové skóre). To je pravděpodobně způsobeno nižším rozlišením displeje iPhone XR. Je pravděpodobné, že mnoho kupujících iPhonu XR budou přecházet z iPhone 7 nebo starších, takže budou obzvláště spokojeni. Pokud přecházíte z iPhonu 7 Plus na iPhone XR, můžete očekávat, že četnost snímků při hraní hry je až dvakrát rychlejší v závislosti na složitosti hry. iPhone XR je také zařízení, které si vyberete, pokud je pro vás prioritou životnost baterie.

V tomto testu vydržel iPhone XR o 19 minut déle než iPhone XS Max a o hodinu déle než iPhone XS. Opravdu zajímavé srovnání je však s iPhone 7 Plus. Mají téměř stejné velikosti baterií – baterie iPhone 7 Plus má 2900mAh – a obě mají LCD displej. Displej iPhone XR má celkovou plochu přibližně 90 čtverečních centimetrů, iPhone 7 Plus cca 83 čtverečních centimetrů. Přesto iPhone XR, s mírně větším displejem a stejnou baterií, vydržel přibližně o hodinu a 45 minut déle. To je zhruba 45 procentní zlepšení životnosti baterie v zařízení s mírně větším displejem a podobnou kapacitou baterie. Jaké impozantní zlepšení za pouhé dva roky!

Zdroj: 9to5mac.com